Правилно завинтване

Posted by moderator 03/06/2019, 08:45 0 Comment(s) За домашния майстор,

 

 

Отвертките са незаменими инструменти.

 

1. Само с правилната отвертка с подходяща големина могат да се завинтват и развинтват винтове без да се повредят инструментът, детайлът, самият винт или ръцете на домашния майстор. Неподходящи работни краища на отвертките се изплъзват лесно от шлица на винта и оставят след себе си грозни драскотини.
 
2. Ръкохватките на отвертките трябва здраво да са залепени или споени с работната част, да лежат добре в ръката и така да осъществяват оптимално силопренасяне.
 
3. Сменяемите накрайници правят отвертката универсална. Отвертките с държачи за битове имат стандартизиран магнитен захват.
 
4. За здраво затягане и разхлабване на болтове със шестостенна глава подходящите ключове са незаменими. Най-добре е да ги закупите в набор от 8 ключа.
 
 

Спестяващо сили, бързо и точно завинтване е възможно с акумулаторен винтоверт със захват за битове. Чрез регулиране на въртящия момент се гарантира съобразено с материала завинтване без да се поврежда повърхността. Освен това е възможно регулиране на оборотите чрез потенциометър или с натискането на бутона на пусковия превключвател. За да завинтвате с акумулаторен винтоверт са Ви необходими подходящи накрайници за отвертка, наречени накратко битове, които могат да се сменят лесно и без инструменти в бързозатягащия патронник или държача за накрайници.